به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، دکتر لیلا میر مقتدایی اظهارداشت: شربت ذرت به عنوان شیرین کننده معمولا در صنایع نوشابه سازی و قنادی ها و بعضا در محصولات غلات نیز استفاده می شود.
وی گفت: شربت ذرت از نشاسته ذرت تهیه می شود که ممکن است تحت تاثیر آنزیم ها قرار بگیرد و قسمتی از گلوکر آن را تبدیل به قند فروکتوز کنند.
میر مقتدایی خاطر نشان کرد: استفاده از شربت ذرت مجاز است ولی مقدار مصرف آن در قنادی ها باید رعایت شود.
استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی درادامه گفت: فروکتوز قندی است که در عسل، میوه نیز وجود دارد ولی چیزی نیست که خطرناک باشد ولی مقدار زیاد آن در صورت مصرف برای سلامتی مضر است ولی متاسفانه رسانه ها این موضوع را خیلی بزرگ نشان داده ند.
میر مقتدایی گفت: مصرف شربت ذرت در آمریکا که کشت ذرت در این کشور بسیار زیاد است مقدار مصرف این شربت نیز در آمریکا بالاست و به همین دلیل 8 درصد آمار دیابت در کشور آمریکا نسبت به کشورهای دیگر بالاست.
وی گفت: شربت ذرت با درصدهای مختلف وجود دارد و هر چقدر فروکتوز موجود در شربت ذرت بیشتر باشد، برای سلامتی مضر است.
این استادیار دانشگاه افزود: با توجه به اینکه در صنایع ما از شربت ذرت بسیار کم استفاده می شود می توان گفت که مصرف زیاد شربت می تواند مشکل داشته باشد و به دلیل اینکه فروکتوز شیرین تر از شکر است اگر ما از از شربت ذرت با فروکتوز بالا استفاده کنیم به همان نسبت نیز مقدار کمتری استفاده می کنیم چون شیرینی زیاد زننده است به خاطر همین نسبت به ساکاروز(شکر) کمتر استفاده می شود.
نظر شما